Rata somajului din Uniunea Europeana (UE) a avansat in iulie cu 0,1 puncte procentuale fata de iunie, pana la 9%, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani si doua luni, in timp ce rata somajului din zona euro a atins un varf al ultimilor zece ani si doua luni, a anuntat Eurostat.
Astfel, rata somajului din zona euro a ajuns in iulie la 9,5%, fata de 9,4% in iunie, dupa cum arata NewsIn.

Pentru blocul comunitar, o asemenea rata ridicata a somajului nu mai fusese atinsa din luna mai 2005, iar in zona euro, din luna mai 1999.

Eurostat a calculat ca numarul somerilor din UE a depasit 21,79 milioane de persoane in iulie, din care 15,09 milioane erau din zona euro. Fata de luna anterioara, numarul somerilor a crescut cu 225.000 in UE si cu 167.000 in zona euro.

Cele mai mici rate ale somajului au fost inregistrate in iulie in Olanda (3,4%) si Austria (4,4%), in timp ce ratele cele mai mari au fost raportate de Spania (18,5%), Letonia (17,4%) si Lituania (16,7%).

Romania nu raporteaza date referitoare la evolutia lunara a ratei somajului dupa standardele Biroului International al Muncii (BIM), ci doar date trimestriale, ultimele fiind pentru primul trimestru din 2009, cand rata somajului a fost 6,2%.

Totodata, rata somajului in SUA a coborat usor in iulie fata de luna anterioara, la 9,4%, in timp ce Japonia a inregistrat o crestere a somajului pana la nivelul record de 5,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.