Spania, aflata in recesiune de la finalul lui 2008, va iesi din criza mai tarziu decat vecinii sai europeni, Franta si Germania, ca urmare a prabusirii sectorului imobiliar, a declarat comisarul european pentru economie, Joaquin Almunia.
"Cauzele deteriorarii economice a Spaniei, in special situatia sectorului de locuinte, fac recuperarea mai lenta. Nu este la fel de usor, ca in alte cazuri, sa treci de azi pe maine de la o recesiune profunda la o crestere a economiei", a spus Almunia, la postul de radio Cadena Ser, potrivit Wall-Street.

Desi, pana in 2007 Spania a inregistrat cele mai puternice crestere economice din ultimii 10 ani, odata cu izbucnirea crizei la nivel mondial, aceasa tara a fost grav afectata, in special datorita spargerii bulei speculative din sectorul imobiliar.

In trimestrul al doilea din 2009, desi alte state europene (n.r. Franta, Germania, Norvegia) au inregistrat crestere economica, PIB-ul Spaniei a continuat sa se contracte (n.r. -1,1%), adancind recesiunea. Totusi, guvernul spaniol estimeaza, ca punctul cel mai de jos al crizei a fost depasit.

"Nu avem nicio indoiala ca vom iesi din criza", a mai spus Almunia.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.