Aventura in Romania a fostului sef al Distrigaz Sud, francezul Bernard Arnaud, nu s-a incheiat, desi acestuia i-a expirat la sfarsitul lunii martie mandatul la conducerea companiei controlata de Gaz de France.
Concret, Arnaud este chemat sa dea explicatii in fata procurorilor romani, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a redeschis luna trecuta urmarirea penala intr-un dosar in care Arnaud este acuzat de un fost salariat de incalcarea Codului Muncii. Mai exact, de neexecutarea unei hotarari judecatoresti prin care se dispunea plata unor salarii restante si repunerea in functie a salariatului concediat. Pedeapsa prevazuta pentru aceste fapte este inchisoare pana la maxim un an de zile, sau amenda.

Astfel, Tiberian Marius Sergiu Grig i-a facut plangere penala fostului sef al Distrigaz Sud Romania, Bernard Arnaud, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis inca din noiembrie 2007 ca eliberarea sa din functie a fost ilegala. Justitia a hotarat atunci ca Grig trebuie repus in functie si ca trebuie sa primeasca inapoi anumite drepturi financiare. Lucru care, se pare, nu s-a intamplat, daca tinem cont de decizia Judecatoriei Sectorului 4 din 4 mai 2009, cand s-a decis redeschiderea urmaririi penale fata de Arnaud, considerat, initial, nevinovat de catre procurori.

Magistratii au mai stabilit ca procurorii trebuie sa ridice de la Distrigaz Sud mai multe documente de natura contabila si sa-l reaudieze pe Tiberian Grig. De asemenea, ar urma sa fie audiat si Bernard Arnaud, daca acesta va fi de acord sa dea declaratii in fata procurorilor, deoarece legea prevede ca o persoana se poate prevala de dreptul la tacere si poate alege sa nu faca declaratii.

Dupa ce va face tot ce au stabilit judecatorii, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 va trebui sa se pronunte in privinta acuzatiilor care i se aduc lui Bernard Arnaud.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.