Business 1 Iunie 2009 23:44
Fondul Monetar International (FMI) a avertizat Islanda, una dintre tarile cel mai grav afectate de criza, cu privire la viitoare coborari ale dobanzii cheie, cu cateva zile inaintea unei intalniri a bancii centrale.
Fondul si banca centrala a tarii, Sedlabanki, au avut opinii diferite in legatura cu viitoarea evolutie a politicii monetare, in contextul in care criza a lovit puternic economia statului. Astfel, Sedlabanki a anuntat viitoare coborari ale dobanzii cheie, in cadrul intalnirii din 4 iunie, in timp de FMI a facut apel la mai multa prudenta.

"La ora actuala, este dificil sa vedem daca exista toate conditiile pentru o noua reducere a dobanzii cheie," a spus seful misiunii FMI in Islanda, Mark Flanagan.

Banca centrala a trebuit sa ia masuri de sprijinire a economiei prin relaxarea dobanzii de politica monetara si a redus dobanda cheie cu 2,5 puncte procentuale, la 13%, in mai, potrivit NewsIn.

Islanda a fost una dintre tarile cel mai grav afectate de criza mondiala, ce a dus anul trecut la prabusirea sistemului financiar. Guvernul a fost nevoit sa preia principalele banci ale tarii si sa introduca un control valutar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.