Business 5 Mai 2009 10:12
Autoritatile de supraveghere din Statele Unite vor publica rezultatele testelor de stres aplicate celor mai mari 19 banci ale tarii abia joi, dupa ce unele institutii de credit, inclusiv Citigroup si Bank of America, au avut obiectii la solicitarea guvernului de a-si majora semnificativ capitalul.
Potrivit Bloomberg, intarzierea publicarii testelor de stres a urmat unei dezbateri interne in cadrul autoritatilor de reglementare din SUA in legatura cu modalitatea cea mai adecvata de a prezenta pietelor situatia celor mai mari banci americane, informatiile de acest tip fiind in mod normal rezervate inspectorilor bancari.

Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea. Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita, scrie NewsIn.

Potrivit editiei electronice a Financial Times, Citi, una din cele mai mari victime ale crizei financiare, ce a fost deja ajutata de trei ori de stat, ar fi primit de la autoritati solicitarea de a-si majora capitalul cu peste 5 miliarde dolari, in timp ce Bank of America ar putea fi nevoita sa converteasca actiuni preferentiale ale guvernului in valoare de 45 miliarde dolari in actiuni obisnuite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.