Fostul sef al bursei Nasdaq, Bernard Madoff, a fost inchis dupa ce a admis ca a condus cea mai mare schema Ponzi facuta vreodata, creand o frauda ce ar putea sa se cifreze la 65 miliarde dolari, care l-a transformat in simbolul lipsei de incredere in investitori in criza mondiala.

O schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noii investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Madoff, in varsta de 70 de ani, a pledat vinovat in fata tribunalului federal din Manhattan, la trei luni dupa ce a recunoscut in fata unor rude ca firma sa, Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, este "o mare minciuna".

Judecatorul Denny Chin a ordonat ca Madoff, care fusese eliberat dupa plata unei cautiuni de 10 milioane dolari, sa fie inchis in asteptarea sentintei, programata pentru 16 iunie. Madoff ar putea fi condamnat la 150 ani de inchisoare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.