Spania si Rusia vor semna un "amplu acord de cooperare energetica", a anuntat luni premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, in prima zi a vizitei la Madrid a presedintelui rus Dmitri Medvedev, relateaza AFP.

"Marti vom semna un amplu acord de cooperare energetica in domenii ca prospectarea, exploatarea, transportul si comercializarea de hidrocarburi", a explicat Zapatero, potrivit NewsIn.

Acordul va viza si producerea de energie electrica regenerabila, ameliorarea eficientei energetice si folosirea de tehnologii curate in tramsportul de energie, a adaugat premierul spaniol.

Zapatero, care a vorbit la incheierea primului Forum al societatii civile Spania-Rusia, alaturi de Medvedev, nu a dat detalii despre continutul concret al acordului.

Sefului statului rus urmeaza sa discute marti cu seful guvernului socialist Jose Luis Zapatero si despre "masurile luate in calcul pentru combaterea crizei financiare inainte de participarea lor la summitul" G20 din 2 aprilie, de la Londra, potrivit unui comunicat al Guvernului spaniol.

In cursul acestei vizite va fi semnat un acord interguvernamental pentru tranzitul pe teritoriul rus de echipamente militare si de personal spaniol catre Afganistan, a declarat vineri consilierul diplomatic al Kremlinului, Serghei Prihodko.

Presedintele rus a mers in aproape 20 de tari din Asia, America de Nord si de Sud de la sosirea sa la putere, in mai 2001, dar nu a vizitat prea des Europa. El a fost in Germania in luna iunie, pentru a participa la discutii bilaterale, si in Franta pentru o conferinta economica si un summit UE-Rusia. De altfel, aceasta este prima vizita a liderului de la Kremlin in Europa dupa conflictul din Georgia, care a tensionat relatiile dintre UE si Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.