Presedinti, ministri si sefi de companii si-au ascuns cu greu dezorientarea la Forumul Economic Mondial care s-a incheiat sambata la Davos, in fata unei crize care ameninta globalizarea atat de celebrata an dupa an in statiunea elvetiana din Alpi, relateaza AFP.

Asa cum era firesc in actualul context mondial, atmosfera reuniunii anuale a elitei lumii politice si a afacerilor a fost mai sobra de aceasta data, cu serate mai putin fastuoase si bufeturi mai putin generoase, comenteaza NewsIn.

Fara legatura cu criza economica, editia de anul acesta a Forumului de la Davos va ramane probabil in istorie pentru izbucnirea premierului turc Recep Tayyip Erdogan, care a parasit furios o dezbatere cu presedintele israelian Shimon Peres despre conflictul din Gaza, la care asistau sute de persoane.

In timp ce in toata lumea veneau vesti proaste pentru economie, revenirea la protectionism a fost principala tema de dezbateri, denuntata la unison de premierul rus Vladimir Putin, ca si de omologii sai chinez Wen Jiabao, german Angela Merkel sau britanic Gordon Brown.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.