Problemele cu care s-a confruntat industria aviatica in 2008 sunt vizibile si in rezultatele financiare raportate de companiile aeriene, totalul pierderilor inregistrate de acestea ajungand pana la 5 miliarde de dolari, conform IATA (International Air Transport Association).

Cele mai mari pierderi ale industriei au fost inregistrate de traficul de marfa, care a scazut in 2008 cu 4% (si cu 22,6% in luna decembrie), in timp ce traficul de pasageri a inregistrat o crestere modesta, de doar 1,6%, fata de 7,4%, cat a reprezentat avansul in 2007.

“Declinul de 22,6% inregistrat in decembrie a fost de-a dreptul socant si de neprevazut. Cred ca aceasta scadere oglindeste cel mai bine declinul inregistrat de comertul mondial, avand in vedere ca 35% din bunurile comercializate la nivel global sunt transportate pe calea aerului”, declara Giovanni Bisignani, director general al IATA.

Sprijinit de rezervarile facute cu multe luni inainte, traficul de leisure a raportat o scadere mai putin dramatica decat in cazul transportului de marfa, acesta scazand in ultima luna din 2008 cu doar 4,6%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.