Problemele bugetare revin in prim plan in Ungaria, in conditiile in care guvernul ar putea inregistra in 2009 venituri semnificativ sub nivelul programat, iar FMI ameninta cu blocarea finantarii daca nu sunt luate masuri suplimentare de austeritate, potrivit unor relatari de presa.

"Fondul Monetar International nu glumeste, iar Ungaria ar putea fi obligata sa adopte noi masuri de austeritate pentru a avea in continuare acces la fondurile de urgenta obtinute in octombrie (2008) - altfel risca o criza valutara majora si intrarea in incetare de plati", a relatat portalul financiar ungar Portfolio.hu.

Veniturile ar putea fi cu 200 miliarde de forinti (710 milioane euro, la actualul curs de schimb) mai mici decat se estima, pe de o parte ca urmare unei prognoze exagerate de inflatie, iar pe de alta parte din cauza compensatiilor acordate de guvern angajatilor din sectorul public, dupa ce le-a anulat plata celui de-al 13-lea salariu.

Potrivit Portfolio, care citeaza surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, nemultumirea FMI este motivul principal al vizitei directorului institutiei, Dominique Strauss-Kahn, care soseste marti la Budapesta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.