UE spera sa restabileasca rapid aprovizionarea Europei cu gaz rusesc, obtinand, daca este posibil, chiar de joi un acord din partea Gazprom si Naftogaz asupra modalitatii de trimitere de observatori pentrru verificarea livrarilor intre Moscova si Kiev, relateaza AFP.

Presedintii Gazprom si Naftogaz - Aleksei Miller si Oleg Dubina - au intalniri la Bruxelles pentru a gasi o solutie, dar continutul exact al discutiilor nu este cunoscut, conform NewsIn.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, comisarul pentru energie Andris Piebalgs si ministrul ceh al energiei, Martin Riman, a carui tara prezideaza UE, au primit joi mai intai pe Miller, apoi pe Dubina.

Discutii scurte au avut loc intre aceste doua intalniri, intre Miller si Dubina, dar niciun reprezentant UE nu a fost prezent, iar organizarea unei reuniuni UE-Gazprom-Naftogaz, initial prevazuta, ramane nesigura.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.