Reprezentantii Gazprom, Naftogaz, ai guvernelor ucrainean si rus si ai UE se vor reuni astazi la Bruxelles, pentru a discuta modalitatile pentru relurea livrarilor de gaz catre Europa, a caror sistare a afectat cel putin 11 tari, in plina iarna.
La reuniunea de astazi vor participa presedintii Gazprom si Naftogaz, Aleksei Miller si Oleg Dubina, ministrul ceh al comertului si industriei Martin Riman si comisarul european pentru energie Andris Piebalgs, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Vom vedea cum vor putea desfasura observatori" europeni pentru a controla tranzitul de gaz rusesc via Ucraina", a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-o conferinta de presa sustinuta la Praga."Vor exista discutii la scara ministeriala. Vom cauta solutii tehnice", a adaugat premierul ceh Mirek Topolane, a carui tara asigura presedintia Uniunii Europene timp de sase luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.