Congresmenii se intreaba daca autoritatea principala de reglementare financiara din SUA mai are vreun viitor, dupa ce Securities and Exchange Commission (SEC) se confrunta cu tot mai multe atacuri, pentru ca nu a depistat ceea ce ar putea fi cea mai mare frauda a lumii, comenteaza Times Online.

Amenintarea cu privire la supravietuirea SEC a survenit dupa ce s-a aflat ca Bernard Madoff a incalcat termenii eliberarii pe cautiune, trimitand prin posta bijuterii in valoare de 1 milion de dolari (680.000 de lire sterline) familiei si prietenilor, in timp ce era in arest la domiciliu pentru 24 de ore.

Fapta constituie o incalcare a termenilor eliberarii pe cautiune, pentru ca este perceputa ca o incercare posibila de a ascunde de lichidatori active pe care le mai are.

In timpul unei audieri de la New York la care Madoff a participat, un procuror de stat a cerut ca fostul trader in varsta de 70 de ani sa fie inchis, din cauza acestei incalcari, care a inclus si expedierea unei perechi de manusi de iarna de 200 de dolari si un set de butoni de 25 de dolari, anunta NewsIn.

Avocatul lui Madoff a insistat ca obiectele reprezinta amintiri de familie si ca Madoff si sotia lui au incercat sa le returneze de indata ce si-au dat seama ca au incalcat termenii cautiunii. Judecatorul Ronald Ellis a cerut argumente scrise din partea ambelor parti si a spus ca va lua ulterior o decizie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.