Pretul petrolului a urcat la peste 50 de dolari/baril, in contextul in care disputa gazelor dintre Rusia si Ucraina, precum si tensiunile din Orientul Mijlociu au sporit ingrijorarile privind intreruperea livrarilor cu titei, relateaza Reuters.

Petrolul "light sweet crude" cu livrare in februarie s-a scumpit cu 1,20 dolari, la 50,01 dolari/baril, dupa ce anterior atinsese 50,10 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din 2 decembrie. Pretul petrolului Brent a urcat cu 1,76 dolari, la 51, 38 dolari/baril, anunta NewsIn.

In schimburile matinale, titeiul "light sweet crude" cu livrare in februarie s-a ieftinit cu 16 centi, la 48,65 dolari/baril. De asemenea, titeiul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit cu 32 centi, la 49,30 dolari/baril.

Rusia a intrerupt la 1 ianuarie aprovizionarea cu gaz a Ucrainei, dupa ce cele doua tari nu s-au pus de acord asupra preturilor de livrare pentru 2009 si asupra platii datoriilor. Intre timp, Rusia a acuzat Ucraina ca fura din gazul destinat europenilor care ii tranziteaza teritoriul, iar a redus volumul de gaz pentru Europa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.