Creditarea companiilor si a gospodariilor din zona euro a stagnat in noiembrie, marcand cel mai slab nivel inregistrat vreodata si accentuand asteptarile ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa continue sa scada dobanda cheie, ca sa evite o recesiune profunda, relateaza Reuters.
Statisticile BCE au aratat ca imprumuturile acordate sectorului privat au crescut cu doar 1 miliard euro, de la o luna la alta, o crestere procentuala zero, cea mai slaba de cand a inceput inregistrarea indicatorului, in 1991.

Stagnarea a determinat o crestere anuala a creditelor din sectorul privat de 7,1%, in scadere fata de nivelul de 7,8% din octombrie, potrivit NewsIn. Cresterea masei monetare s-a temperat, de asemenea, peste asteptari, iar economistii au spus ca statisticile sustin o posibila decizie de relaxare a politicii monetare a Bancii Centrale Europene, la sedinta din 15 ianuarie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.