Prim-vicepresedintele filialei FSS-Metarom de la Galati, Adrian Adascalitei, a declarat ca grupul ArcelorMittal a anuntat inca de acum doua saptamani ca ar putea trimite salariatii in somaj tehnic in primul trimestru al anului viitor, unitatile vizate fiind cele din Europa, conform NewsIn.

Potrivit lui Adascalitei, deocamdata nu a fost luata nicio hotarare in aceasta directie, insa combinatele se pregatesc pentru o asemenea masura.

"Nu exista o decizie a patronatului privind trimiterea oamenilor in somaj tehnic, dar in combinat se fac deja tabele astfel incat sa nu ramanem descoperiti in cazul in care se va lua aceasta masura. Aceasta programare este necesara, avand in vedere ca, in principiu, oamenii vor fi trimisi (in somaj tehnic, n.r.) prin rotatie", a afirmat Adrian Adascalitei.

Surse din combinatul galatean afirma ca, daca administratia va apela la aceasta masura, va fi afectata doar o parte a salariatilor. Acestia ar urma sa fie trimisi acasa prin rotatie, cate doua saptamani, perioada in care vor incasa 75% din salariu.