Numarul somerilor din Rusia se va dubla in urmatorul an, ajungand la 10 milioane de persoane, a avertizat fostul premier Mihail Kasianov, trecut in opozitie.

Rusia, care in ultimii cinci ani a avut o crestere anuala medie de 7%, se confrunta cu o situatie economica dificila, din cauza scaderii pretului petrolului, crizei financiare si retragerii investitorilor straini.

Fosta republica sovietica a mai avut 10 milioane de someri la inceputul anului 1999, dupa criza financiara din 1998. In luna noiembrie, 400.000 de rusi si-au pierdut locurile de munca, potrivit datelor oficiale. Astfel, numarul somerilor a ajuns la cinci milioane, cel mai ridicat nivel din martie 2007, informeaza Reuters, confrom NewsIn.

"In ceea ce priveste somajul, estimarea mea este ca va ajunge la 10 milioane (...) Acest lucru este foarte rau si se va intampla in aprilie-martie", a spus Kasianov, premier in timpul primului mandat la presedntie al lui Putin. Kasianov conduce in prezent un partid mic de opozitie, Uniunea Populara Democrata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.