Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul pentru credite pe termen lung al Lituaniei la 'BBB+', o treapta peste nivelul 'junk', adica fara recomandare de investitii, invocand riscuri majore referitoare la o temperare accentuata a cresterii economice a statului baltic, scrie Reuters.

Agentia de rating a coborat calificativul Lituaniei de la 'A-', atragand atentia ca economia ar putea sa se comprime cu 5% anul viitor, dupa o crestere estimata la 3,5% in 2008, informeaza NewsIn.

"In pofida reactiei politice adecvate a noului guvern, probabilitatea ca un soc nou sa lase Lituania in fata unor noi constrangeri fiscale negative s-a accentuat", potrivit Fitch.

Analistii agentiei de rating, care au confirmat, totodata, perspectiva 'negativa' a Lituaniei, au observat ca diminuarea impozitelor colectate si majorarea cheltuielilor sociale au dus la un deficit bugetar de aproape 2,7% din produsul intern brut (PIB) in 2008, semnificativ peste tinta de 0,5%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.