Intarita de rolul de scut pe care l-a jucat de la inceputul crizei financiare, moneda unica europeana implineste zece ani de existenta cu o credibilitate sporita, in contextul in care dificultatile economice par sa favorizeze o coordonare politica a tarilor din zona euro, comenteaza AFP.

Zona euro va avea 329 milioane de persoane din 16 state europene din 1 ianuarie, dupa integrarea Slovaciei, si reprezinta circa 16,5% din bogatia lumii.

Cu cinci noi membri in zece ani, din care patru din 2007, zona euro nu inceteaza sa se extinda, iar moneda unica pare sa aiba cea mai mare credibilitate de la infiintarea sa.

Moneda euro a fost un zid de protectie in fata crizei financiare, inregistrand un interes crescut din partea tarilor din Uniunea Europeana (UE) care nu erau convinse de importanta unei monede unice, precum Danemarca sau Suedia, dar si din partea Islandei, care nici macar nu face parte din blocul comunitar, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.