British Airways a redus taxele de combustibil, din 18 decembrie, cu pana la o treime pentru zborurile de lunga durata, iar aceasta va determina implicit o reducere a costului biletului de calatorie, a anuntat vineri compania aeriana.

Masura reflecta reducerea pretului petrolului si politica de hedging a companiei aeriene, pentru 2009-2010.

Potrivit reprezentantilor companiei, reducerea taxei de combustibil va fi pentru zborurile World Traveller cu durata de peste 9 ore, o reducere de 33 euro pe sector, la 89,5 euro, iar pentru cele cu durata de sub 9 ore, o reducere de 17 euro pe sector, la 66,5 euro.

De asemenea, pentru zborurile World Traveller Plus cu durata de peste 9 ore, o reducere de 33 euro, la 114 euro, iar pentru cele cu durata de sub 9 ore, o reducere de 22 euro pe sector, la 83,5 euro. Astfel, pentru zborurile First si Club World cu durata de peste 9 ore, o reducere de 39 euro pe sector, la 132 euro, iar pentru cele cu durata de sub 9 ore, o reducere de 22 euro, la 103 euro.

Taxele de combustibil pentru zborurile din cadrul Marii Britanii si Europei vor fi, de asemenea, reduse cu 4 euro, la 19 euro, pe sector. Pentru Club World reducerea este de 5 euro, la 23 euro, pe sector.

British Airways (BA), a treia companie aeriana din Europa, a raportat, in noiembrie, pierderi in primul semestru al anului, din cauza scumpirii carburantilor si a scaderii traficului aerian, potrivit Bloomberg. Compania a inregistrat pierderi nete de 49 milioane lire sterline (77 milioane dolari), fata de un profit net 493 milioane lire sterline raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

Companiile aeriene europene au fost puternic afectate de cresterea pretului petrolului, care a atins un nivel record in iulie. Asociatia Internationala de Transport Aerian estimeaza pierderi anuale de peste 5,2 miliarde dolari la nivel global, in industria aeriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.