Catastrofele naturale si tehnice au provocat pagube evaluate la circa 50 de miliarde de dolari (34,2 miliarde de euro) in 2008, fiind un an extrem de costisitor pentru companiile de asigurari, a anuntat joi grupul elvetian Swiss Re, citat de AFP.

Luand in calcul ultimii noua ani, doar 2005 a fost mai costisitor, cu pagube evaluate la 118 miliarde la preturile actuale, a precizat compania Swiss Re, potrivit estimarilor din studiul Sigma. In 2008, catastrofele naturale si tehnice au provocat moartea a 238.000 de persoane, potrivit sursei citate.

Din totalul catastrofelor inregistrate anul acesta, incidentele naturale au provocat pagube estimate la 43 de miliarde, dintre care 39 de miliarde au fost provocate doar de furtuni. Uraganele Ike si Gustav, care au lovit Statele Unite si Caraibe in luna septembrie, au provocat pagube estimate la 20, respectiv patru miliarde.

Catastrofele tehnice au costat firmele de asigurari sapte miliarde, dintre care 4,8 miliarde in urma exploziilor si incendiilor.

In total, pagubele asigurate si neasigurate produse la cladiri, infrastructuri si vehicule au reprezentat echivalentul a 225 miliarde, in special in urma seismului din luna mai din Sichuan, sud-vestul Chinei. Pagubele provocate de cutremur au fost estimate la 85 de miliarde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.