Problemele economiei nu-i obliga insa pe rusi sa stranga punga de sarbatori. Rubla a inregistrat saptamana trecuta cea mai mare cadere in fata euro din anul 2000 pana in prezent.

Adjunctul ministrului rus al economiei, Andrei Klepach, a declarat, in urma cu cateva zile, ca Rusia a intrat in prima recesiune din anul 1998 pana in prezent.

Vestea vine la doar cateva zile dupa ce un raport al bancii britanice Barclays sustinea ca cel mai mare exportator de energie va fi in recesiune in primele trei trimestre ale anului viitor. „Recesiunea a inceput deja si ma tem ca nu se va sfarsi in trei sferturi de an“, a sustinut Klepach, citat de „Bloomberg“.

Moneda ruseasca a inregistrat cea mai slaba performanta in fata euro din anul 2000 pana in prezent chiar daca banca centrala si-a redus rezervele cu 161 miliarde de dolari, incepand cu luna august, pentru a sustine rubla. Suma reprezinta peste un sfert din rezervele totale.

Investitorii scot banii din tara

Rusia a intrat ultima data in recesiune in primele trei luni ale anului 1998, cand guvernul lui Boris Ieltan nu a reusit sa inapoieze o datorie externa de 40 miliarde de dolari. Rubla s-a depreciat cu pana la 70%, iar sectorul bancar a fost inghetat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.