Daca pana acum stirile despre disponibilizari masive veneau in principal din vestul europei, acum a venit si randul Ungariei. Astfel, 14.000 de salariati, pe langa cei anuntati anterior, ar putea fi concediati pana in februarie 2009, anunta cotidianul Nepszava, citat de NewsIn.

Cotidianul unguresc Nepszava isi face referire la anuntul recent de oficiul national al forei de munca din Ungaria, AFSZ. Conform estimarilor AFSZ, in luna octombrie numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca era de 420.000, in crestere comparativ cu cei aproximativ 399.000 ai lunii septembrie.

Criza a adus in luna noiembrie, 58 de companii la 'rampa anunturilor de disponibilizari'. Aceste companii sunt situate mai ales in partea de vest a Ungariei.

Nepszava a mai relatat ca firmele sunt obligate sa negocieze cu sindicatele planurile de disponibilizari si sa ii informeze pe angajati cu privire la beneficiile de somaj si cu posibilitatile de recalificare inainte de a fi efectiv dati afara, potrivit MTI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.