Un numar record de companii, care vor ramane falite anul viitor cu 200.000 de falimente doar in Europa si o explozie de caderi ale companiilor in Statele Unite, anunta cel mai mare asigurator de credite din lume.

Statele Unite vor cunoaste 62.000 de falimente ale companiilor, comparativ cu 42.000 in acest an si 28.000 anul trecut, arata un raport al Euler Hermes, parte a asiguratorului german Allianz.

Totusi, numerele absolute sunt in limite fata de cifrele din vestul Europei, unde numarul de companii mici ce se vor lovi de faliment este de asteptat sa creasca cu o treime, de la 149.000 anul trecut la 197.000 in urmatorul an.

“Criza financiara va creste dramatic riscul de faliment, in special in urmatorul an”, a declarat Romeo Grill, economist-sef la Euler Hermes. “Acolo va fi o explozie in Statele Unite, dar, de asemenea, cresteri mari in Europa, in special in Regatul Unit.

Grill a declarat ca se asteapta ca majoritatea companiilor falimentate in Europa sa provina din industria de masini, retail si textile precum si logistica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.