Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, ce se confrunta cu presiuni din partea statelor pentru a apoba planurile de salvare pentru sistemele bancare, a subliniat ca regulile Uniunii Europene cu privire la ajutoarele guvernamentale nu pot fi ignorate, relateaza Reuters.

"Eforturile noastre nu sunt simple exercitii de aprobare a masurilor, pentru ca trebuie sa avem grija sa prevenim dezintegrarea pietei unice a serviciilor financiare", a spus Kroes, conform NewsIn.

"Costul capitalului este unul dintre principalii factori de concurenta bancara, asa ca trebuie sa ne asiguram ca aceste recapitalizari de stat nu devin o trasatura permanenta a pietelor financiare europene", a mentionat el.

Franta si Germania i-au solicitat lui Kroes sa grabeasca aprobarea planurilor de salvare pentru sectoarele bancare, in contextul crizei financiare. Totodata, Kroes a promis sa traseze in curand regulile generale cu privire la ajutoarele permise pentru banci.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.