Banca Centrala Europeana (BCE) a coborat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte procentuale, la 2,50% pe an, pentru prima data de la infiintarea sa, cele mai ample decizii de politica monetara de pana acum nedepasind o jumatate de punct procentual, relateaza Reuters.

La sedinta de politica monetara a consiliului guverantorilor, organizata de data aceasta la Bruxelles, s-a decis coborarea dobanzii cheie de la 3,25% la 2,50% pe an, in conformitate cu asteptarile pietei, anunta NewsIn.

Analistii chestionati de AFP estimau ca Banca Centrala Europeana (BCE) va cobori din nou dobanda cheie in contextul recesiunii din zona euro si temperarii inflatiei, relaxarea politicii monetare a BCE putand fi mult mai ampla decat de obicei, din cauza gravitatii crizei.

In cei zece ani de existenta, institutia cu sediul la Frankfurt nu a coborat niciodata dobanda cheie cu mai mult de 0,5 puncte procentuale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.