In cel mai pesimist scenariu al ONU, economia lumii se va contracta in 2009 cu 0,4%. Daca pietele financiare nu se calmeaza, iar bancile nu readuc creditarea la un nivel normal, cele mai negre previziuni ale economistilor vor deveni realitate.
Raportul Organizatiei Natiunilor Unite pentru 2009 arata ca, daca statele lumii nu-si vor coordona eforturile pentru a combate criza actuala si daca pachetele de stimulare ale guvernelor se vor dovedi prea putin eficiente si tardive, atunci economia globala s-ar putea contracta anul viitor cu pana la 0,4%. Si asta dupa ce anul acesta va fi atins un ritm de crestere de 2,5%, iar in 2007, de 3,8%.

Concluziile raportului Situatia si Perspectivele Economiei Globale in 2009 au fost prezentate ieri, la Doha, in cadrul conferintei ONU pe tema Finantarii pentru Dezvoltare. Intr-un scenariu mai putin pesimist, economistii de la ONU estimeaza pentru anul viitor un ritm de crestere al economiei mondiale de 1%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.