Banca elvetiana UBS a anuntat joi ca a descoperit "un numar limitat" de cazuri de frauda fiscala, in contextul investigatiilor autoritatilor din Statele Unite asupra serviciilor externalizate oferite americanilor instariti.

"Investigatiile noastre au descoperit un numar limitat de cazuri de frauda fiscala, conform legislatiei din Statele Unite si a celei elvetiene", a declarat presedintele bancii, Peter Kurer, in cadrul unei reuniuni cu actionarii pe tema aprobarii unei injectii de capital guvernamental de 6 miliarde franci elvetieni (5 miliarde dolari).

UBS a fost una dintre bancii europene cel mai grav afectate de criza creditelor si se afla sub presiune din partea autoritatilor americane, care au demarat o investigatie in urma careia directorul diviziei de administrare a averilor a fost pus sub acuzare. De asemenea, investigatia ameninta secretul bancar renumit al bancilor din Elvetia, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Insa confidentialitatea intre banca si clientii sai, un pilon central al activitatii bancare din Elvetia, "nu exista pentru a proteja cazurile de fradua fiscala", a spus Kurer, adaugand ca banca este pregatita sa ofere autoritatilor americane detalii despre anumiti clienti, ca parte a unui posibile intelegeri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.