Presedintele bancii BCR Chisinau SA a fost sanctionat de organele de drept ale Republicii Moldova "pentru incadrare in campul muncii pe teritoriul tarii a cetatenilor straini fara autorizatie eliberata in modul stabilit de legislatia in vigoare".

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului moldovean de Interne, sanctionarea presedintelui BCR Chisinau SA, Stelian-Dan Mocanu, cetatean al Romaniei, a avut loc "ca urmare a verificarii regimului de sedere a unui grup de cetateni romani, care efectuau lucrari de montaj al panourilor de la bancomatele bancii".

In baza materialelor prezentate de ofiterii Biroului migratie si azil, instanta de judecata a sectorului Buiucani al municipiului Chisinau i-a aplicat administratorului BCR Chisinau SA, Stelian-Dan Mocanu, o amenda administrativa in valoare de 4.000 lei moldovenesti pentru fiecare persoana angajata ilegal, valoarea totala a amenzii fiind de 16.000 lei (aproximativ 1.200 euro).

"Cei patru cetateni romani, care activau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, au fost recunoscuti vinovati de incalcarea legislatiei moldovene si sanctionati in baza Codului cu privire la contraventiile administrative cu aplicarea unei amenzi administrative in marime de 600 lei moldovenesti pentru fiecare persoana", au decis autoritatile.

La sfarsitul anului trecut autoritatile moldovene au sanctionat prin expulzare cinci slujitori ai Mitropoliei Basarabiei pentru incalcarea regimului de sedere in Republica Moldova.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.