Cancelarul german Angela Merkel a atras atentia ca statele membre ale Uniunii Europene ar putea intra in competitie, in ceea ce priveste valoarea stimulentelor menite sa sustina economiile nationale. “Nu trebuie sa intram intr-o cursa pentru miliarde de euro", a declarat Merkel.
De asemenea, Merkel a declarat ca guvernul german este pregatit sa ajute Opel, in contextul in care compania-mama, General Motors, a fost grav afectata de criza financiara, dar nu va acorda subventii producatorului auto, relateaza Reuters.

Aceasta a adaugat ca o amanare a privatizarilor, cauzata de situatia din sectorul financiar, nu presupune abandonarea obiectivelor de vanzare a activelor statului. Germania planuise in octombrie privatizarea partiala a operatorului de cale ferata Deutsche Bahn, aceasta fiind amanata din cauza problemelor financiare globale, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.