Standard & Poor's (S&P) a coborat, ieri, de la 'A+' la 'A', ratingul Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB), motivand decizia prin asteptarile privitoare la o inrautatire a conditiilor macroeconomice din Europa Centrala si de Est, ce ar putea dauna calitatii activelor si profitabilitatii RZB.
Agentia de rating a confirmat, totodata, ratingul 'A-1' pentru credite pe termen scurt al Raiffeisen Zentralbank, care detine a doua banca din Europa Centrala si de Est, Raiffeisen International, prezenta si pe piata romaneasca prin subsidiara Raiffeisen Bank Romania, arata comunicatul agentiei de evaluare financiara. Perspectiva asociata ratingurilor RZB este 'negativa'.

S&P a coborat, concomitent, de la 'A/A-1' la 'A-/A-2', ratingurile pentru credite pe termen lung si scurt ale subsidiarei din Slovacia a RZB, Tatra Banka, cu perspectiva negativa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.