Ministrul britanic de finante Alistair Darling a coborat ieri taxa pe valoare adaugata cu 2,5 puncte procentuale, la 15%, cel mai mic nivel permis conform legislatiei din Uniunea Europeana (UE), in incercarea de a impulsiona cresterea economica, arata Reuters.

Costul acestei reduceri este estimat la circa 12,5 miliarde lire sterline/an. Darling a spus ca reducerea se va aplica incepand de luni, 1 decembrie, si va dura 13 luni, diminuarea taxei fiind menita sa incurajeze consumatorii sa cumpere mai mult.

De asemenea, Darling a anuntat ca impozitul pe venit va fi majorat la 45% pentru castigurile de peste 150.000 lire sterline pe an (223.700 dolari), incepand cu aprilie 2011, dupa urmatoarele alegeri. Nivelul maxim al impozitului pe venit este in prezent de 40%.

BBC si The Sun anuntau luni ca Alistair Darling va anunta cresterea impozitului pe venit pentru contribuabilii instariti, cu ocazia prezentarii in linii mari a proiectului de buget pe 2009-2010.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.