Peste 100.000 de locuri de munca vor fi amenintate in Germania pana in 2020, daca Uniunea Europeana isi pune in aplicare planurile de a introduce taxe pentru poluare, afirma un studiu nepublicat al Ministerului Economiei, relateaza AFP.

Costurile suplimentare pe care le presupune reforma drepturilor de poluare va afecta competitivitatea a 12 ramuri industriale germane, afirma studiul, citat de presa germana. Daca se adauga efectele indirecte asupra subcontractantilor, aproape 300.000 de locuri de munca ar putea disparea pana in 2020, potrivit unui studiu al institutului de cercetare EEFA de la Muenster, anunta NewsIn.

Aceste studii vor accentua probabil presiunile asupra cancelarului german Angela Merkel, care negociaza in prezent cu partenerii europeni "planul pentru clima", ce vizeaza reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020, fata de nivelurile din 1990. Textul prevede ca anumite companii sa inceapa sa plateasca din 2013 permisele de poluare, in prezent acordate gratuit. Peste 10.000 de companii din Europa beneficiaza anual de cote de emisii de CO2 gratuite, atunci cand isi depasesc nivelurile de poluare autorizate.

In aceasta masura este contestata cu vehementa in Germania, tara cu o puternica industrie chimica. Un compromis la nivel european ar putea interveni la summitul de la jumatatea lunii decembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.