Primele zece banci din Italia ar putea apela la credite guvernamentale pentru ajutorarea institutiilor bancare, intreprinderilor mici si mijlocii si familiilor, a anuntat Corrado Faissola, presedintele asociatiei bancare italiene, ABI, potrivit Reuters.

O sursa apropiata situatiei anunta sambata ca masurile guvernamentale necesare vor fi decise dupa ce autoritatile Uniunii Europene (UE) vor cadea de acord cu privire la regulile aplicate bancilor in cazul in care acestea ar primi o injectie de capital. Acestea vor fi discutate in cadrul unei intruniri a cabinetului programata pentru 28 noiembrie, anunta NewsIn.

"Primele 10 banci din Italia ar putea fi interesate de pachetul de salvare", a declarat Faissola.

Presedintele executiv al Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, declara intr-un interviu la inceputul lui noiembrie, ca ar dori ca imprumutul sa fie sub forma unor "emisiuni continue de obligatiuni, rascumparabile de emitent si refinantabile in numerar".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.