Guvernul american a pus la punct un plan de salvare de 306 miliarde dolari pentru Citigroup, grav afectata de criza financiara globala, in incercarea de a sustine sectorul financiar, arata Reuters.
Decizia oficialilor SUA ar putea indemna si alte banci sa ceara ajutor, in contextul in care economia globala se indreapta spre recesiune.

Citigroup, a doua banca americana dupa valoarea activelor, are cea mai mare extindere la nivel international, dintre bancile americane, avand afaceri in mai mult de 100 de tari. Mai multi analisti au spus ca Citigroup este prea mare pentru a fi lasata sa se prabuseasca.

Banca va primi si o injectie de lichiditati de 20 miliarde dolari, din partea Departamentului Trezoreriei, arata Bloomberg. Citigroup a primit in octombrie 25 miliarde dolari, in cadrul programului pentru bancile aflate in dificultate, din cauza activelor neperformante.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.