Criza financiara, care a dus la prabusirea mai multor banci de talie internationala, se transforma intr-o criza economica extinsa, ale carei efecte nu s-au resimtit inca la nivel maxim, a declarat sambata economistul-sef al FMI, Olivier Blanchard, pentru o publicatie din Elvetia, citata de Reuters.
Economistul-sef al FMI: ‘Ce-i mai rau abia urmeaza’ Blanchard, care estimeaza prelungirea crizei cu inca un an, a solicitat guvernelor sa relaxeze conditiile fiscale, iar bancilor centrale sa reduca ratele dobanzilor e politica monetara spre 0%.

"Ce-i mai rau abia urmeaza", a declarat acesta pentru jurnalul Finanz und Wirtschaft, semnaland ca problemele din sectorul bancar se transfera in economia reala, afectand industria auto.

"Acesta este doar inceputul",
a mai spus Blanchard si a adaugat ca "exista riscul ca situatia sa se inrautateasca, ceea ce ar duce la previziuni economice mai sumbre si la o scadere mai rapida a cererii", potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.