Rusia va acorda un miliard de dolari (798 de milioane de euro) Fondului Monetar International (FMI), pentru a ajuta tarile victime ale crizei financiare, a declarat joi premierul Vladimir Putin, la un congres al partidului sau, Rusia Unita, relateaza NewsIn.

"A fost luata decizia de a acorda un miliard de dolari FMI, pentru a ajuta tarile care se afla intr-o situatie financiara foarte dificila", a spus el.

Putin a anuntat si ca Rusia a propus credite Chinei si Indiei, in schimbul cumpararii unor produse ruse si a confirmat ca va imprumuta doua miliarde de dolari vecinului sau, Belarus, grav afectat de criza.

Premierul rus a dat asigurari si ca rezervele valutare mari ale tarii si cele de aur, ca si masurile anticriza vor impiedica o cadere semnificativa a cursului rublei. "Rezervele acumulate ne ofera spatiu de manevra, ne permit sa pastram stabilitatea macroeconomica si deci ne vor ajuta sa prevenim o crestere a inflatiei si o cadere semnificativa a cursului rublei", a explicat Putin.

El a avertizat, insa, ca economia rusa este in continuare prea dependenta de resursele naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.