Angajatii companiei cu o indelungata traditie in transportarea pasagerilor pe nenumarate rute din toata lumea au produs pagube in ultima saptamana, prin proteste neanuntate. Acestia se declara impotriva planului de vanzare a companiei transportatoare unui grup italian de investitii.

Compania a declarat ca angajatii fie au aplicat reguli de munca stricte, fie s-au declarat inapti de munca, cauzand intarzieri si fortand anularea a sute de zboruri.

Potrivit companiei, protestele au costat Alitalia milioane de euro pe zi, in conditiile in care compania deja pierde 2.5 milioane pe zi, din cauza crizei prin care trece de mai multi ani.

Astfel, Alitalia va intrerupe 100 de zboruri, din cele 600 de calatorii zilnice, pana la sfarsitul lunii, cand o intelegerea pentru vanzarea companiei va fi incheiata.

Ofertele marilor companii s-au lasat asteptate de-a lungul timpului din cauza bilantului negativ al companiei si a pierderilor de ordinul sutelor de milioane de Euro pe an, suportate pana acum de guvernul italian, implicit de populatia italiana.

Conducerea este ingrijorata de faptul ca vor fi nevoiti sa ramburseze banii pasagerilor inregistrati pe lista viitoarelor ute de zbor, sau sa-i transfere in cadrul altor zboruri. Clientii vor avea astfel cel mai mult de suferit in urma situatiei. Calatorii sunt indemnati sa verifice din timp situatia calatoriilor pe site-ul companiei.

Protestele sindicatelor si plangerile la Ministerul Muncii au inceput cand negocierile de contracte cu anumite uniuni au cazut. Angajatii nu sunt de acord nici cu noile contracte prevazute, nici cu salariile actuale. Compania este acuzata ca intrerupe zborurile pentru a salva capital.

Este posibil ca si zborurile spre tara noastra sa fie afectate.