Cresterea economica anuala a Bulgariei a incetinit in al treilea trimestru la 5,6%, in contextul in care economia a resimtit efectele crizei financiare mondiale, arata estimarile preliminare publicate de institutul national bulgar de statistica.

Economia statului balcanic inregistrase o crestere reala de 7,1% intre aprilie si iunie si de 7% in perioada ianuarie-martie, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Cresterea economica masiva din ultimii ani a fost realizata pe baza dependentei majore de fonduri externe, ceea ce a dus la un urias deficit de cont curent, din cauza caruia noul stat membru al Uniunii Europene este vulnerabil in contextul inaspririi conditiior de creditare.

Statele Baltice, care se confrunta cu aceleasi probleme, au intrat deja in recesiune, iar unii analisti considera ca Bulgaria ar putea pati la fel.

Guvernul Bulgariei a minimalizat impactul crizei financiare si prevede o crestere economica de 6,5% in acest an si de 4,7% in anul urmator.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.