Produsul intern brut (PIB) a scazut cu 0,5% la o rata ajustata sezonier, fata de trimestrul anterior, cand coborase cu 0,4%, potrivit unor rapoarte ale Oficiului Federal de Statistica. Economistii chestionati de Bloomberg estimasera anterior o scadere medie cu 0,2% a PIB-ului. Ultima scadere puternica de peste doua trimestre consecutive - definita tehnica a recesiunii - a avut loc in 1996.

Companiile germane au redus productia, in contextul in care incetinirea cresterii economice globale afecteaza cererea pentru exporturi.

Siemens AG, cel mai mare grup de inginerie din Europa, are in vedere disponibilizarea a 16.750 angajati pana in 2010, din cauza scaderii profitului. Indicele bursier DAX a pierdut peste 40% anul acesta, in timp ce increderea investitorilor a scazut pana la cel mai mic nivel al ultimilor cinci ani, in octombrie.

In al treilea trimestru, economia a fost afectata de scaderea exporturilor si cresterea importurilor, in timp ce cheltuielile populatiei si guvernului au crescut usor.

Comsia Europeana anuntase in 3 noiembrie ca cele 15 state din zona euro au intrat deja, cel mai probabil, in recesiune.

Totusi, este asteptat ca Germania sa inregistreze o revenire a cresterii economice, in a doua jumatate a anului viitor, este de parere Ralph Solveen, economist in cadrul Commerzbank AG din Frankfurt.