Sediile centrale ale YBI in Louisville, Kentucky, ale Taco Bell in Irvine, California, si ale Pizza Hut in Dallas, Texas, vor fi primele afectate de reducerile de personal. Masurile initiale se bazeaza pe pensionari inainte de termen si neocuparea posturilor vacante.

Mai mult, in jur de doua sute de angajati ai corporatiei vor fi transferati catre operatiuni regionale.
In Louisville personalul administrativ va fi redus de la aproximativ 1.400 la 1.100 de oameni. Desi date exacte despre numarul disponibilizarilor in Irvine sau Dallas nu au fost inca oferite presei, YBI estimeaza ca restructurarea ca fi in mare parte finalizata pana la sfarsitul lui 2008.

YBI doreste sa isi micsoreze costurile operationale si sa isi imbunatateasca eficienta diviziei din SUA prin trecerea unor restaurante ce se afla in proprietatea sa in proprietatea detinatorilor de franciza KFC, Taco Bell sau Pizza Hut, a declarat, pentru BusinessWeek, Jonathan Blum, purtator de cuvant YBI. Procesul de francizare nu este determinat de criza financiara, ci face parte dintr-o strategie implementata pe intreg parcursul ultimului an, a adaugat acesta.