Comisia Europeana (CE) a propus un Regulament privind agentiile de rating al creditelor, ce se adauga propunerilor anterioare despre solvabilitate, cerinte de capital, sisteme de garantare a depozitelor si contabilitate, prin care sa raspunda crizei financiare si sa previna practici incorecte.
"Noile norme urmaresc garantarea unor rating-uri de inalta calitate care nu sunt afectate de conflictele de interese inerente activitatii de rating. Aceste reguli foarte stricte sunt necesare pentru a reinstaura in Uniunea Europeana increderea pietei in activitatea de rating", se arata in comunicatul Comisiei.

Propunerea Bruxelles-ului prevede introducerea unei proceduri de inregistrare a acestor agentii, care sa permita supraveghetorilor europeni sa controleze activitatile agentiilor de rating ale caror calificative sunt folosite de institutiile de credit, firmele de investitii, societatile de asigurare si reasigurare, organismele de plasament colectiv si fondurile de pensii din comunitatea europeana.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.