Serviciul de posta rapida DHL a anuntat disponibilizarea a 9500 de angajati si reducerea volumului livrarilor interne, urmand ca incepand cu 30 ianuarie 2009 sa ofere exlclusiv servicii internationale de curierat rapid, relateaza presa externa.

Astfel, DHL lasa piata interna in mana rivalilor sai, desi se situeaza pe a treia pozitie ca volum al livrarilor, dupa FedEx si U.P.S. Criza economica a afectat puternic cele mai mari trei companii de curierat rapid din Statele Unite ale Americii: in trimestrul al treilea, numarul operatiunilor a scazut pentru prima data dupa declinul pieteti din 2001.

Initial, pentru a reduce efectele crizei economice, DHL intentiona sa externalizeze serviciile de livrare interna par avion catre UPS. Din cauza pierderilor de 1,5 miliarde de dolari inregistrate de la inceputul lui ianuarie 2008, Deutsche Post, compania germana ce detine DHL, a decis reducerea activitatii de curierat intern.

DHL isi va intrerupe la finele lui ianuarie serviciile de livrare terestra si par avion domestice pentru a se concentre pe operatiuni mai eficiente, cele internationale. Dupa ce a disponibilizat deja 5400 de angajati pe parcursul acestui an, DHL va inchide majoritatea centrele de livrare si va reduce numarul terminalelor de la 412 la 103.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.