Bancile din Ungaria vor avea acces la un pachet de sprijin al sectorului in valoare de 600 miliarde forinti (2,3 miliarde euro) din linia de credit de 20 miliarde euro pusa la dispozitia tarii de FMI, UE si Banca Mondiala, a spus guvernatorul bancii centrale.

Pachetul de 600 miliarde forinti, disponibil pentru bancile ungare "de importanta sistemica", va fi folosit pentru majorarea ratei capitalului bancilor pana la 14% si pentru un fond de garantare a imprumuturilor interbancare, potrivit portalului portfolio.hu.

Guvernul Ungariei cauta sa ajunga la un acord cu bancile comerciale pentru a reduce riscurile din imprumuturile imobiliare acordate in moneda straina si pentru a crea o strategie de rezolvare a problemei datoriilor private.

Acordul ar urma sa includa trei puncte principale. Astfel, bancile din Ungaria ar urma sa prelungeasca durata de rambursare a unui imprumut, la cererea debitorului, si sa perceapa rate lunare fixe, potrivit portalului financiar ungar portfolio.hu.

De asemenea, debitorii care se tem de riscurile valutare mari vor putea transforma fara costuri creditele in moneda straina in imprumuturi in forinti, iar in cazul in care debitorul nu mai poate rambursa ratele, banca ii va permite sa plateasca o perioada de timp rate mai mici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.