Banca Centrala Europeana (BCE) a decis sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 3,25%, in conformitate cu estimarile analistilor, pe fondul incetinirii semnificative a cresterii economice in zona euro.

  • Cehia a redus dobanda cu 0,75%

Banca centrala a Cehiei a redus joi dobanda cheie mai mult decat estima piata, cu 0,75 puncte procentuale pana la 2,75%, in contextul temperarii inflatiei si incetinirii cresterii economice a zonei euro, care afecteaza economia ceha, relateaza Reuters. La sfarsitul lui octombrie, 13 din cei 17 analisti chestionati de Reuters estimasera o reducere cu un sfert de punct a dobanzii cheie, in timp ce 4 progonzasera ca aceasta va fi de 0,5 puncte procentuale.

Mai multe detalii gasiti aici.

  • Banca centrala din Lituania a redus rezervele minime obligatorii ale bancilor la 4%

Banca centrala a Lituaniei a decis, joi, sa reduca rata rezervele minime obligatorii ale bancilor comerciale pentru prima data in ultimii sase ani, de la 6% la 4% din pasive, pentru a spori lichiditatea.

Decizia va elibera bancilor fonduri de circa 1 miliard litas (372,4 milioane dolari), potrivit unui purtator de cuvant al bancii centrale.

Mai multe detalii gasiti aici.


  • Elvetia a coborat dobanda cheie cu 0,5%

Banca centrala a Elvetiei (SNB) a coborat dobanda de referinta cu 0,5 puncte procentuale, cea de-a doua reducere in interval de o luna, pentru a tempera aprecierea francului elvetian si pentru a sustine cresterea economica a tarii.

Marja de variatie tintita pentru dobanda LIBOR pentru creditele pe trei luni in franci elvetieni a coborat la 1,50 - 2,50%, potrivit bancii centrale a Elvetiei.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.