Autoritatile europene din domeniul concurentei au demarat o investigatie impotriva celor mai mari producatori mondiali de ciment, Lafarge, Cemex si Holcim.

Oficialii companiilor nu au anuntat care este obiectul investigatiei. Reprezentantii Lafarge au declarat pentru Reuters ca investigatia vizeaza intreaga industrie europeana a cimentului. "Reprezentantii autoritatii UE din domeniul concurentei au perchezitionat sediile Cemex din Germania si Marea Britanie", a anuntat compania intr-un comunicat.

Ultima investigatie majora a avut loc in 1994, cand Comisia Europeana a amendat producatorii de ciment, printre care si Lafarge, pentru formarea unui cartel. Cemex a fost amendata prin intermediul subsidiarei sale din Spania, achizitionata in 1992.

Printre companiile investigate se numarara si Holcim, al doilea producator mondial de ciment, prezent si pe piata romaneasca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.