Sectorul privat american s-a confruntat cu o scadere de 157.000 de locuri de munca in luna octombrie, comparativ cu cele 26.000 de locuri de munca pierdute in septembrie, conform unui studiu realizat de cabinetul de resurse umane al ADP.

Ambele cifre sunt mult mai mari decat cele prognozate de ADP, informeaza NewsIn.

Pentru luna octombrie, specialistii de la ADP estimau o scadere de 100.000 de locuri de munca pentru sectorul privat, in timp ce pentru septembrie cifra era de 8.000 de locuri de munca. Diferentele de 57.000 si respectiv, de 18.000 de locuri de munca confirma ca "problemele de pe piata muncii continua", relateaza ADP.

Cauzele principale ale numarului mare de locuri de munca pierdute de catre sectorul privat au fost reducerea cu 126.000 de posturi in sectorul productiei de bunuri, cele 91.000 de posturi pierdute de companiile de dimensiune medie (cu 50 pana la 499 angajati) si declinul cu 45.000 de locuri de munca in sectorul de constructii. Toate cele trei cauze confirma gravitatea crizei economice si posibilitatea ca ea sa fie una de lunga durata.

Reducerea numarului de locuri de munca din sectorul productiei de bunuri da de inteles ca nivelul de consum din Statele Unite era unul mult prea mare, acum ramanand pe piata doar bunurile esentiale. Este stiut ca multi dintre americani "consumau ceea ce nu aveau", acesta fiind chiar motivul crizei subprime, motorul evenimentelor nefaste din prezent.

Cele mai afectate companii sunt cele de dimensiune medie, cele care practic "duc inainte" o economie. Acest lucru indica posibilitatea ca criza sa fie una de durata. Diferenta dintre acestea si celelalte doua categorii (mici si mari) fiind de peste 50.000 de locuri de munca, ilustreaza faptul ca in Statele Unite, baza economiei este formata din companiile de dimensiune medie.

Declinul locurilor de munca din sectorul de constructii indica faptul ca economia americana este una deja ajunsa la maturitate, care trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru toate actiunile intreprinse.

In cadrul studiului ADP mentioneaza ca nu au fost luate in calcul grevele "celor aproape 27.000 de muncitori din industria aeronautinca, din septembrie si octombrie".

Citeste si Criza economica loveste Romania in primavara

Citeste si Concediatii crizei in SUA si Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.