Barack Obama, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Karl Max sau Ronald McDonald sunt doar cateva personalitati pe care publicatia britanica The Times le considera ca fiind invingatori ai acestei crize.

1. Andrew Lahde este un managerul unui fond de hedging care a obtinut anul trecut un profit de 888% cand compania sa Lahde Capital a pariat impotriva activelor provenite din credite ipotecare riscante. In luna septembrie a acestui an, Lahde s-a decis ca era destul de bogat incat sa se pensioneze, astfel si-a inchis fondul de investitii si a trimis o scrisoare actionarilor. In paragraful de deschidere managerul scria: “Astazi va scriu nu a ma lauda, deoarece in contextul durerii pe care aproape toata lumea o simte, nu ar fi adecvat”. In continuare, Lahde cere guvernului American sa recunoasca beneficiile culturilor de marijuana si ii indeamna pe bancheri sa-si arunce agendele persoanele electronice si sa plece in vacanta.

2. John Paulson, manager de hedge fond din New York, a intrecut performantele Wall Street si a inregistrat un profit de aproape 2 miliarde de dolari pariind impotriva activelor avand ca suport credite ipotecare.

Mai multe informatii despre ceilalti castigatori ai crize mondiale gasiti aici.