Guvernul francez a amenintat ca va prelua controlul bancilor locale si va concedia managerii, in cazul in care acestia nu vor contribui la stabilizarea economiei prin acordarea de credite companiilor confruntate cu lipsa de lichiditati, scrie The Telepgraph.

"Bancile trebuie sa acorde credite companiilor, deoarece dispun de mijloacele necesare", a spus premierul francez Francois Fillon, care a acuzat conducerea bancilor de crearea unor rezerve de lichiditati, anunta NewsIn.

"Suntem de parere ca bancile nu actioneaza in cel mai eficient mod. Putem sa retragem finantarile acordate de stat bancilor, ceea ce le va pune intr-o situatie dificila", a mai spus Fillon.

In urma planului guvernamental de salvare a sectorului bancar, bancile au acceptat sa creasca gradul de creditare cu 3-4% in schimbul unei injectii de capital de 10 miliarde euro (8 miliarde lire sterline).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.