Industria aviatica va fi incercata din greu in aceasta iarna. Se va observa o scadere de pana la 10% a operatiunilor din cauza crizei economice cumulata cu pretul crescut al petrolului, este de parere Peter Voets, director de marketing al easyJet pentru Europa Centrala si de Est.

„Ne asteptam la scaderi si in ceea ce priveste gradul de ocupare, cu pana la 8-10% pentru aceasta iarna. Acest lucru este aplicabil pentru toate pietele, nu doar pentru cea din Romania”, adauga reprezentantul easyJet.

El considera ca in mod cert, multi operatori aerieni nu vor supravietui iernii, numai companiile cele mai eficiente urmand sa supravietuiasca. „Vor avea de suferit in principal companiile mici si ineficiente care au o situatie financiara slaba. In acest moment totul se reduce la eficienta, nu la modelul de afaceri”, este de parere el.

In ciuda perioadei dificile care va cuprinde industria aviatica, pana cel devreme primavara lui 2009, operatorii low cost pot profita pentru atragerea unul numar mai mare de pasageri pe segmentul business.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.